УВАГА! Програма туру "Вихідні у Парижі: гастрономічний тур" вже не проводиться і перенесена в архів!
Вас можуть зацікавити тури:
Рік 2026 - Франція
Опис Авторський тур Вихідні у Парижі: гастрономічний тур
Про тур
Франція відома своєю кухнею, і в цій поїздці ви матимете можливість познайомитися з нею ближче. Вікенд у Парижі подарує вам можливість подивитися на французьку столицю очима парижан, насолодитися смаком найкращих місцевих страв та напоїв та навчитися випікати круасани.
У цьому турі ви:
- побачите Париж таким, як його бачать місцеві жителі;
- побуваєте на майстер-класі та дізнаєтеся секрети приготування паризьких багетів;
- навчитеся хвацько відкривати пляшку вина шаблею або келихом;
- побуваєте у ресторанах, які любила відвідувати французька аристократія;
- навчитеся грати в петанк;
- побуваєте в гостях у парижан;
- відвідайте винні дегустації (куди ж без них у Франції);
- прогуляєтеся головною гастрономічною вулицею французької столиці і відвідайте її найкращі бари;
- влаштуєте пікнік із багетом, нормандським сиром, бордоським вином;
- оберете сувенір на згадку на місцевому блошиному ринку.
Програма
День 1. Сен-Жермен-де-Пре – острів Сіте – Латинський квартал
Місце зустрічі групи – аеропорт Парижа. Вип'ємо по келиху шампанського і вирушаємо в нашу захоплюючу подорож!
Спочатку заїдемо до нашого готелю, розташованого в районі Сен-Жермен-де-Пре. Сен-Жермен-де-Пре – розкішний квартал з елітними магазинами, ресторанами та найстарішою церквою Парижа, збудованою у Середні віки. Кращого місця для початку знайомства із французькою столицею і не вигадаєш!
Першим пунктом нашого маршруту буде ринок Marché des Enfants Rouges (назва перекладається як "Ринок Червоних Дітей"). Це найстаріший ринок у Парижі, далеко не всі про нього знають, тому туристів тут небагато, зате на цей ринок заглядають парижани – купують продукти та обідають у місцевих ресторанчиках. Їх приклад наслідуємо і ми.
Після цього вирушимо на острів Сіте, де розташована знаменита кондитерська Одетт. Вип'ємо по філіжанці кави і зробимо кілька фото на згадку.
Далі вирушаємо в Латинський квартал, де на нас чекають паризькі бари, коктейлі та відмінний настрій у компанії парижан.
День 2. Майстер-клас з випікання багетів – рю Монтергей
Після сніданку в готелі вирушаємо в одну з найкращих пекарень Парижа, де на нас чекає майстер-клас з випікання найсмачніших багетів Ретродор.
Далі наш маршрут пройде через знамениту вулицю Рю Монтергей, яка є справжнім раєм для гурмана. Тут розташовано безліч бістро, магазинів, що торгують делікатесами, булочних та сирних лавок. У цьому місці й донині зберігається чарівність Парижа 17-18 століття.
Заглянемо у старовинну кондитерську Сторер, в якій був винайдений популярний десерт ромова баба та яку відвідувала британська королева Єлизавета ІІ під час візиту до Парижа. Тут представлена така кількість десертів, яку ви не зустрінете в жодному іншому місці: безліч видів круасанів, безе, меренги, міні-тістечок, макаронів, карамелі й, звичайно ж, знаменитої ромової баби. У кондитерській Сторер ми скуштуємо всі види ромової баби за філіжанкою кави, після чого продовжимо нашу подорож.
Наступним пунктом нашого маршруту буде популярний у парижан ресторан, де готують чудові морепродукти – їх щодня привозять сюди з Бретані. Нас чекає майстер-клас з устриць та дегустація з келихом білого вина.
Далі вирушимо в невеликі лавки, які торгують сиром – спробуємо найкращі французькі сири.
На обід на нас чекає пікнік з паштетом і терріном, хрустким багетом, камамбером, рокфором та свіжими фруктами!
Підкріпившись, вирушимо на променад місцевими лавками з делікатесами. Заглянемо до магазину мішленівського шеф-кухаря, в якому представлено безліч різних спецій, зібраних із різних куточків світу. Ви навряд чи залишите це місце з порожніми руками!
Будемо вечеряти у наших друзів-парижан. Нас чекає спільне приготування класичної французької вечері, вино та бесіди про те, як живуть парижани.
Після вечері прогуляємося вечірнім Парижем і на майданчику, з якого відкриваються чудові краєвиди на Ейфелеву Вежу, прослухаємо майстер-клас із сабражу.
День 3. Блошиний ринок – петанк – ресторан Le Procope – Бертільйон – Монмартр
Хіба це можливо – повернутися з подорожі до Парижа без сувенірів? Звичайно ж ні! Вирушаємо на місцевий блошиний ринок на пошуки подарунків для друзів та близьких. Чого тут тільки ні! Дрібнички, посуд, шкатулки, речі з гардеробу кінозірок...
Далі на нас чекає аперитив і популярна у французів гра в петанк. Ми розташуємося на майданчику в одному з мальовничих куточків Парижа і за келихом шампанського вивчимо основи цієї простої, але при цьому захоплюючої гри. Буде весело!
Обідати вирушимо до старовинного ресторану Le Procope, у якому свого часу заходили такі знаменитості, як Вольтер, Бальзак та Гюго. У ресторані зберігається знаменита генеральська трикутка Наполеона, якою майбутній імператор Франції розплатився за вечерю. Нас чекає знайомство з класичною французькою кухнею – суп з цибулі із грінками, равлики, качка конфі, терріни та паштети.
Після смачного обіду відправимося в Бертільон, де скуштуємо найпопулярніше серед французів морозиво, яке виготовляється з натуральних інгредієнтів.
Далі у програмі нашого гастротуру передбачена дегустація найкращих французьких вин в одній із найкращих енотек Парижа.
Увечері на нас чекає прогулянка Монмартром – відвідаємо базиліку Сакре-Кер, покатаємося на каруселях, послухаємо історії про життя і творчість імпресіоністів і помилуємося панорамою нічного Парижа за келихом шампанського.
День 4. Париж, до зустрічі!
Наша чудова подорож завершується! Вранці снідаємо, упаковуємо всі смаколики, куплені під час поїздки, і вирушаємо в аеропорт. До нових зустрічей!
Проживання
Для учасників туру передбачене проживання у затишному готелі у 2-місному номері у центрі округу Сен-Жермен (входить у вартість). При одномісному розміщенні доплата до вартості туру становить 450 євро.
Харчування
За програмою передбачене 3-разове харчування (сніданки, обіди, вечері), що входить у вартість.
Ціни
У вартість входить:
- проживання в готелі;
- харчування (сніданки, обіди та вечері);
- дегустації за програмою;
- трансфер до аеропорту Парижа;
- вечеря в гостях у місцевих жителів;
- майстер-класи з випікання та гри в петанк;
- пікнік у французькому стилі;
- відвідування паризького блошиного ринку;
- дегустація в енотеці;
- вхідні квитки за програмою;
- екскурсії у супроводі місцевого ліцензованого гіда;
- супровід місцевого гіда;
- супровід представника Holiday Gems.
У вартість не входить:
- авіапереліт до Парижа (квитки від 150 євро);
- мед. страховка (10 євро).
Трансфер
Учасники туру самостійно та своїм коштом добираються до Парижа до місця збору групи в аеропорту (орієнтовна вартість перельоту – від 150 євро).
УВАГА! Програма туру "Вихідні у Парижі: гастрономічний тур" вже не проводиться і перенесена в архів!
Про організатора туру

УВАГА! Програма туру "Вихідні у Парижі: гастрономічний тур" вже не проводиться і перенесена в архів!
Вас можуть зацікавити тури:
Рік 2026 - Франція